Utolsó sziszegések

  • Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hö! Gúr nem vesz fel lakhatási támogatást??? Balek. :D (2012.02.16. 03:48) Éh in shake
  • TrueY: Nekem a Dave című film jut az eszembe (nagy kedvencem, qltura.blog.hu/2009/12/12/film_dave ). Nem ... (2012.02.09. 14:30) Spontán Viktor
  • Dr.Betépett felhasználó: @lariflari: Hogy te mekkora tahó amőba vagy. (2012.02.09. 14:20) Tállai Bandi fagyos orgazmusa
  • Állítsuk meg a .........: @deruyter: orbánt a picsa sem kérte fel évértékelő beszédre! Nincs benne a munkaköri leírásában. ... (2012.02.09. 13:32) Tállai Bandi fagyos orgazmusa
  • tcom: @Occam beretvája: "" Igen a magyar ilyen ostoba" Téged olvasva akár igaz is lehetne.De hát rajta... (2012.02.09. 12:27) Tállai Bandi fagyos orgazmusa
  • Utolsó 20

Levéllegény

2011.12.20. :: Snakeskin

Baráti, személyes hangvételű levélben baszarintotta le José Manuel Barroso az Emberek Emberét, a Fénylő Fáklyát. Az Európai Bizottság elnöke egyelőre távolabb jár a hazai trendtől, ahol a legújabb kétharmados szerint „a miniszterelnök bármit tesz, hátsó fele is használható a hála kifejezésére, ohne pornó, kizárólag orálisan esztétikus köszönet céljából.”

Barroso erről megfeledkezve ragadott titkárnőt, hogy kifejtse néhány egyszerű, ám igen udvarias mondatban, miért gondolja úgy, hogy ha már nagy hazánk az EU-ba vágtatott annak idején, akkor legyen kedves ne egy banánköztársaság szintjén intézni az olyan ügyeket, amelyekkel kapcsolatban egységes álláspontot képvisel a "Szerződés", amelyet egy magyar miniszterelnök is aláírt. (Na, ki kapta meg ajándékba a történelmi tollat?)

„Erőteljesen azt tanácsolnám önnek, vonjon vissza két, a parlament előtt lévő sarkalatos törvényt” – írja az európai izmos ember a madárlátta hazainak, aki ilyenkor először a doboz nyugtatóra, azután karjára, majd a biciklipumpára kacsint, végül vicsorogva elmosolyodik. A jegybankról és az ország pénzügyi stabilitásáról szóló elképzeléseibe senki, de senki nem firkálhat bele. Akkor sem, ha José a neve. Nem az a lényeg, ki hogyan fenyegetőzik, érdektelen a kinti vélemény, nem probléma, ha az IMF és az Európai Bizottság megunja a cirkuszolást, majd távozik, mellékes, ha az ország gazdasága a béka segge alatt kettővel nyüszít, nem számít semmi, ameddig van elég kolbászzsír, amivel vastagon be lehet kenni a hazai kommunikációt, amely még azt is sikertörténetként tálalná nekünk, ha államcsődöt jelentenénk.

Mert ez a Péter gyerek eladná. Hümér bácsi meg Romlófalván két ecetes uborka között elégedetten rottyantana egyet, amikor meghallja a rádióban a cuki politikus fiú hangját, és közölné az asszonnyal, hallod, tökös fiúk ezek, éppen csődbe ment az ország, de a büszkeségünk, bassza meg, az megmaradt, bennünket nem lehet megtörni, aggyá még egy uborkát, éhes vagyok!

Pedig a toroklebernyegig idegbe öltözött fiatalember most olyat tett, amit eddig nem nagyon: kikerülte a kérdést, hárított, terelt és rángatta a vállát, vakargatta állát. Állat.

Az okés, hogy minelnökúr levelet kapott, de hogy mi áll a levélben, azt nem fogja elárulni, mert Barroso úr nem adott felhatalmazást arra, hogy a magyar marha esetleg megtudja, mivel lett tele a töke. Mármint Barrosónak, nem a magyar marhának, az már kezdi sejteni, mert hiába jegeli, nem múlik a duzzanat.

 „A levél tartalmáról Barroso elnök úr adhat felvilágosítást” – nyekergi Szijjártó szorult ajakkal, nyilván, nem tartozik ez ránk. Hej, pedig ha összeszámolnánk, hogy ennél sokkal pitiánerebb ügyekben hányszor kiáltotta, nyihogta, üvöltötte, rikácsolta, hörögte, zörögte, virnyákolta „a magyar embereknek joguk van tudni” mondatot és annak hatszázkilencvenhét verzióját.  Most nincs jogunk tudni. Sebaj. Olyan ez, mint a felcsúti kolbász. Nem igazán akarjuk tudni, mit tömköd bele a szakhentest alakító vezér, de ha már a pofánkba nyomják, ahogyan tekeri, mint a kötelet, csak megkérdezi az ember, hogy ezmiez? Ha nem árulja el, hát nem. Úgyis kiderül az első vékonyfosás után, ha valami csak nem stimmelt a dologban.

Nem lehet azt csak úgy kifüttyögni a világba, hogy az éppen zajló magyar összeomlás oka az, ahogyan az alapokat itthon szétverték, mert úgy döntöttek, hogy a gipszkarton legalább olyan faszán tartja magát, mint a vasbeton. Mit mondhatna Szijjártó „Kérdezz-felelek” gépe például Barroso ilyen mondataira?

„Egyetértek önnel abban, hogy figyelembe kell vennünk a szélesebb kontextust, az európai pénzügyi rendszer turbulenciáit. Magyarország pénzügyi és gazdasági gondjai azonban elsősorban belpolitikai döntésekre és intézkedésekre vezethetők vissza. Ezért egy esetleges programnak ennek megfelelően kell megoldásokat tartalmaznia.”

Na, ezért nem adhat felvilágosítást Péter a levél tartalmáról. Ha szarral teli zacskókkal dobáljuk a pénzügyi világot (nem a barátit, azt már nehéz lenne megtalálni), ne csodálkozzunk, hogy egy idő után atomhajtású kakapulttal lőnek vissza, aztán csak szagoljuk, szagoljuk, és nem értjük, miért mondja ez a kedves Peti fiú, hogy valójában a függetlenség friss szellője simogatja orrunk likát.

Nincs gond. Ezt is Szijjártó üzeni. „Természetesen Orbán Viktor a szokásos rendben válaszlevelet fog küldeni az Európai Bizottság elnökének.” Mert itt rend van. És szokásos. Természetesen. Levél megy. Szijjártó örül. Pártunk és kormányunk örül. Orbán őrül. Mi is, de a lényeg, hogy az a levél a szokásos rendben el lesz küldve.

Talán megtudjuk, mi áll benne, ha tartalmáról Orbán úr felvilágosítást adhat egyáltalán. Addig is legyen elég: Barroso levele végén reményét fejezte ki, hogy az általa említett kérdésekben "gyümölcsöző együttműködés" kezdődik.

Munkára, urak, maradt még némi gyümölcsfa a seggünk alatt. Ugyanitt fejsze eladó.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: IMF Orbán Viktor Orbán-kormány dejónekünk Barroso Szijjártó Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://snake.blog.hu/api/trackback/id/tr823477841

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az igazi Barroso levelei az igazi Orbánnak 2011.12.22. 13:48:26

Az igazi, a vágatlan, az eredeti változat! Ne higgyen a bóvlinak: a bóvlisajtóban megjelent bóvlihamisításokat mink erőteljesen szembe köpjük! Ószeresek, levelekkel házaló ügynökök, second chef assistant területi képviselők és egyéb IMF-szakértők által...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása