Utolsó sziszegések

  • Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hö! Gúr nem vesz fel lakhatási támogatást??? Balek. :D (2012.02.16. 03:48) Éh in shake
  • TrueY: Nekem a Dave című film jut az eszembe (nagy kedvencem, qltura.blog.hu/2009/12/12/film_dave ). Nem ... (2012.02.09. 14:30) Spontán Viktor
  • Dr.Betépett felhasználó: @lariflari: Hogy te mekkora tahó amőba vagy. (2012.02.09. 14:20) Tállai Bandi fagyos orgazmusa
  • Állítsuk meg a .........: @deruyter: orbánt a picsa sem kérte fel évértékelő beszédre! Nincs benne a munkaköri leírásában. ... (2012.02.09. 13:32) Tállai Bandi fagyos orgazmusa
  • tcom: @Occam beretvája: "" Igen a magyar ilyen ostoba" Téged olvasva akár igaz is lehetne.De hát rajta... (2012.02.09. 12:27) Tállai Bandi fagyos orgazmusa
  • Utolsó 20

Éh in shake

2012.02.15. :: Snakeskin

dgy.jpgAz, hogy egy országgyűlési képviselő az éhségmenetben trappol, önmagában is az abszurd négyzetesítése, ha közben még „Munkát, Kenyeret!” szlogennel is próbálkozik, már csak a hab a humortortán. (Egyébként van ennél viccesebb: amikor egy párt tagjai hihetetlen szolidaritással Budapesten csatlakoznak a menethez. 100 méter belefér alapon. Azon aztán lehet nevetni.)

Gúr Nándor honatya a közszolgál a királyi egyesen beszélte ki magából az ország fájdalmát. Nincs is azzal gond, hogy menetel, székre áll és kiált egy nagyot az elcseszett állapotok miatt, ezért politikus, de ilyen jótékonyan talán ne feledjük el, hogy míg Orbán egymillió munkahelyes, szánalmas szabadságharcából ennyire futotta, Matolcsy 47 000 pengője pedig biztonságban van, anno a szocik sem marcangolták véresre magukat, hogy a mostani társadalmi és szociális katasztrófa ne következzen be.

Gúr szerint az éhségmenetnek volt értelme, legalább a kormány jól felfigyelt a problémára. Komoly, megfontolt gondolat, bár a felfigyelést nálunk mindig a lenézés követi – ez egy ilyen szemezve akciós ország, tetszik vagy sem. Némi statisztikázás után aztán rátért a lényegre, hiszen az egész menet végkicsengése erről szólt: lesz-e új lázadás e honban, kiegyenesedik-e a halál kasza, lehet-e vámpírkiller karót faragni a hólapátból? Gúr szerint tántalánmárcsaknem, mivel – reméli - van annyira józan a kormány, hogy érzi – ha eddig nem is látta -, olyan szintű problémák vannak, melyek éhséglázadáshoz is vezethetnek.

Most figyeljünk:

„Nekem nem az a célom, hogy éhséglázadást vezessek. Nekem az a célom, hogy felhívjam a figyelmet arra, óriási problémák vannak, nem tudnak az emberek megélni.”

Megnyugtató. Valahogy megpróbáltam elképzelni Gúr Nándort, amint éhséglázadást vezet, de megakadtam félúton. Talán mert rápillantottam a parlamenti táblázatocskára:

gur).png
Ami a második mondatot illeti, megtörtént, köszönjük a minimálbéresek és munkanélküliek nevében. Bár ezt egy diósgyőri kohász is el tudja intézni, sokkal hitelesebben, ráadásul teljesen ingyen, még akkor is, ha a szocikhoz fordul a nagyobb nyilvánosság érdekében.

Mindenesetre nagy öröm, amikor parlamenti képviselők csatlakoznak az éhezők népes táborához. Nyálindító, ahogyan szemüket-gyomrukat forgatják-korgatják a mikrofonok előtt, s a kampányíz elveszi a reality sós, tragikus és nagyon is valós zamatát. Vonatkozik ez a vörös áfonyák mellett a zöldalmákra és a piros csíkozású dinnyékre is. A narancsokat nem kell említeni, nekik nevükben is vastag a bőrük, így vígan szarnak az egészre.

Most pedig meglátjuk, meddig bírja ezt az egészet egy süllyesztőbe küldött réteg gyomra. Előbb-utóbb valaki éhidegből fog belehányni a díszes gyümölcsturmixba, az pedig igen keserű lecke lesz a séfnek, tekintve a várható láncreakciót.
 
Addig is Dózsa helyett Matolcsyt fogadjuk el Györgyként.
Havi fixszel.
Könnyen.

1 komment

Címkék: MSZP Gúr Nándor éhségmenet

A bejegyzés trackback címe:

https://snake.blog.hu/api/trackback/id/tr424112744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.16. 03:48:51

Hö! Gúr nem vesz fel lakhatási támogatást??? Balek. :D
süti beállítások módosítása