Utolsó sziszegések

  • Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hö! Gúr nem vesz fel lakhatási támogatást??? Balek. :D (2012.02.16. 03:48) Éh in shake
  • TrueY: Nekem a Dave című film jut az eszembe (nagy kedvencem, qltura.blog.hu/2009/12/12/film_dave ). Nem ... (2012.02.09. 14:30) Spontán Viktor
  • Dr.Betépett felhasználó: @lariflari: Hogy te mekkora tahó amőba vagy. (2012.02.09. 14:20) Tállai Bandi fagyos orgazmusa
  • Állítsuk meg a .........: @deruyter: orbánt a picsa sem kérte fel évértékelő beszédre! Nincs benne a munkaköri leírásában. ... (2012.02.09. 13:32) Tállai Bandi fagyos orgazmusa
  • tcom: @Occam beretvája: "" Igen a magyar ilyen ostoba" Téged olvasva akár igaz is lehetne.De hát rajta... (2012.02.09. 12:27) Tállai Bandi fagyos orgazmusa
  • Utolsó 20

Amikor a Lajos csóválja

2011.12.06. :: Snakeskin

A szocialisták kissé költőien tették fel nemrégiben a kérdést: „Kósa Lajos mi a fenét keres Budapesten?”  Bár hivatalosan pontosan tudjuk hogy mit, nem hivatalosan nem is akarunk tudni semmiről, mert úgy járunk, mint szerencsétlen Turi Gábor, Lajos egykori alpolgármasztere, akinek kicsúszott a száján a legendássá vált „Mr. 20 percent” kifejezés, azóta is cáfolgat, ha szóba kerül.

Persze értjük a valódi sirámot, miért ugat a vidéki eb a fővárosi csont körül? Na vajon. Verzió egy: Kósa bőszen készül arra, hogy megannyi év főpróbája után átvegye a gyönyörűen mocskos Budapest ügyeinek intézését. Verzió kettő: szivatja Tarlóst, akit Orbán egyébként is szeret szivatni, mivel Tarlós is szereti szivatni Orbánt, de a miniszterelnök a távszivatást kedveli, nem a közvetlen orális agressziót, ezért egyik főszivatójával szivattatja a kedves arcú városvezért. Verzió három: Kósa tényleg azt hiszi, hogy ő az erősebb kutya, ezért övé a csont (plusz a nőstény, de ez most nem ragad össze szorosan a tárggyal).

Minden bizonnyal ez utóbbi a jó válasz, mivel Tarlós annyira elérzékenyült attól, hogy Lajos kormányzó meglátogatta, és végre érthetően (értsd: szó-ta-gol-va) eldünnyögte neki a koncepciójával kapcsolatos altatót, hogy térdre rogyva köszönte meg  a Legokosabb Magyar Polgármaszternek a felhomályosítást. Na tessék, ennyi kellett. Nem a sajtóban kell üzengetni, hanem meg kell puszikálni az elborult homlokokat, és máris verőfényes az ég a főváros fölött, ohne szivárvány.

Nem volt ilyen boldog az LMP, aki kicsit vadabbul közelített Lajos hátsójához, mint vörös színű kollégája. Jávor Benedek olyan harciasan ficcent elő véleményükkel, mint hot-dogból az agresszív virsli egy hülye hasonlatban.

„A város két évtizede agonizál amiatt, hogy nincs egységes stratégiai városirányítás,  a részérdekek, a kerületi szempontok mindig felülírják a város hosszú távú fejlesztési szempontjait - mondta a politikus, aki szerint Budapestnek ezzel szemben éppen arra lenne szüksége, hogy a fővárosi önkormányzat többletjogosítványokhoz jusson, hogy a város egészét és az agglomerációt is érintő problémákat meg tudják oldani. Ennek érdekében a törvényjavaslathoz benyújtott egy módosító indítványt - berlini és hamburgi példára - ami szerint a fővárosi önkormányzat magához vonhatná a döntéshozatal jogát olyan településrendezési, városfejlesztési ügyekben, amelyek a város egészét, vagy több kerületét érinti. Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott, nagyon örülne annak, ha Kósa Lajos nem Budapesttel szórakozna”.

Értsük jól: Kósa ne a pestiek farkával csépeljen csalánt, ne ott kezdjen kísérletezgetni, inkább a saját bögyörőjével foglalkozzon, otthon, a szintén szmogparadicsomnak számító Debrecenben. Lenne ott munka elég, de úgy tűnik, Lajosnak fontosabb lett (felsőbb utasításra) a főváros átplasztikázása, mint a saját romhalmaza. Jávornak, a szociknak is van igazsága. Csak ne felejtsük el, ki az alfahím. Az, aki megengedi a többi kannak, hogy alvezérek legyenek. Innentől nyüszike nincs, a domináns morgás nevetve elnyomja a pincsik vinnyogását.

És miért pont Kósa végzi a piszkos melót? Azért mert blablabla, egyébként pedig még mindig jól eladható név az önkormányzati pókerasztalnál. Lajos tudja, Lajos kidolgozza, Lajos benyújtja, megszavazzák – Lajos király. Pedig de messze van ez a realitástól.

Ezúttal már nincs azoknak igaza, akik Kósa okosságát arra az igen leegyszerűsített mondatra vezetik vissza, hogy „valamit nagyon jól csinál Lajos, tessék megnézni, hogyan fejlődik Debrecen, ha valaki, hát ő ért egy város vezetéséhez”. Igen. Azóta napvilágot látott Cívis Country brutális adósságállománya (svájci frankban is ugye, a rohadt kommunisták miatt, akik fegyverrel kergették Főnixia polgármaszterét, hogy abban vegye fel az újabb és újabb kölcsönöket), napvilágot látott Kósa ordas nagy bukása a Debreceni Közlekedési Vállalattal, a három-négy évvel ezelőttre ígért új színházépület gyakorlatilag szétrohadna, ha lenne benne bármi is, ami szétrohadjon, a stadion ügyét és a viccbe fulladó villamostendert, a kivitelezést pedig már ne is emlegessük.

Lajost már saját városában sem nézik akkora Gádnak, mint egykoron. A minap például azt mondta debreceni barátom: természetesen Kósára fog újra szavazni (ha indul egyáltalán), de csak akkor, ha soha többé nem ígér semmit. Ezt egy napig emésztettem, annyira hibbantan logikus.

A debreceni csoda egy óriási kamu volt. Nem kell Kósával példálózni, ízléstelen ötlet. Nem megváltó ő, csak egy buzgó láncszaggató, aki ugyanúgy mindent egy lapra tett fel, mint a gazdi. Annyi különbséggel, hogy titkon nagyon is hisz benne, hogy egyszer a póráz másik végén lehet. Addig marad a csont, az egyre nagyobb, egyre húsosabb, zsírt egyre nagyobb százalékban (10-20-30-40) tartalmazó csemege, amit nem habzsol ám be egyszerre, hanem okos buksijával elás a hátsó kertben.

És vár. Erőt gyűjt. Szőre egyre fényesebb, karma egyre élesebb, gyomra egyre éhesebb. Tegnap Debrecen, holnap Budapest, azután az uruszág, s még azon is túl. Mostanában ráadásul – ez a legaggasztóbb – egyre többen mondják, hogy teliholdkor csak néz felfelé, nézi, nézi a nagy dagadt sajtot, s nem vonyít, mindössze annyit suttog: „Jövök!”

45 komment · 1 trackback

Címkék: budapest kutya debrecen tarlós istván orbán viktor kósa lajos lajos mindent tud

A bejegyzés trackback címe:

https://snake.blog.hu/api/trackback/id/tr63443578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A politikusok és az antiszociális személyiségzavar – I. rész 2011.12.07. 10:50:09

Minden történelmi korszakban, minden országban voltak olyan vezető politikusok, akik saját érdekeik érvényesítése végett készek voltak különböző világmegváltó ideológiák előállítására, a közvélemény öncélú manipulálására. A pszichopata politikusokra és...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2011.12.06. 20:44:38

vááá... nagyon üt! én azért boldogabb lennék, ha nem a mi faszunkkal verné a csalánt, hanem pösti pógárokéval.

darrenstar 2011.12.06. 20:44:56

dajcstominál is butább politikus. irgalmatlanul sötét. és ami rosszabb, hogy még lelkes is...

látjátok feleim szümtükkel 2011.12.06. 20:54:02

A közlekedésről jutott eszembe, hogy közkincsé tegyem, mind nyelvezete, mind tartalma tanulságos:

Midőn a közlekedési ügyek rendezésében hazánk anyagi felvirágzásának talpköveit akarjuk letenni, ne felejtsük el, hogy ez által egyszersmind viszonyaink egész épületét érintjük; nincs köz, és magángazdaság ága, mely általa ne illettetnék..." ( Gróf Széchenyi István )

samer 2011.12.06. 21:03:30

Van rajta sapka vagy nincs? Most éppen nincs ezért csapjunk rá...

zembertelen 2011.12.07. 03:31:13

Snakeskin:

Ez a sajt dolog jó szöveg!
Csak már indúljon!!!

gyilkos fűegér 2011.12.07. 03:31:52

@látjátok feleim szümtükkel:

Abban az időben még elvárás volt, hogy a politikusok tudjanak olvasni, meg késsel-villával enni.

csunyadiszno 2011.12.07. 03:32:48

"Persze értjük a valódi sirámot, miért ugat a vidéki eb a fővárosi csont körül?" Ez egy kijelentő mondat, te farok.

Doktor Kotász 2011.12.07. 03:33:17

Szerintem logikus, hogy bizonyos esetekben a főváros felülírhassa a kerületi elképzeléseket. Mondom ezt úgy, hogy szerintem a fideszbagázs másfél év alatt erőből csinált akkora kárt, mint amit a szocik nyolc év alatt, de amíg a szocik csináltak hasznos dolgokat is, a fidesznek ez nem sikerült.

Talán az első értelmes ötletük, de ismerve őket, ezt is erőből használnák valami ámokfutáshoz. Tehát az ötlet az jó, csak ne ezek alatt valósuljon meg.

Kopasz Szuzukis 2011.12.07. 03:34:05

@samer: nem véletlen a fejreb.szás! Majd 20 éve a zseniális sétálóutca építtetésével kettévágta a közúti közlekedést. Elterelőút, tehermentesítés azóta sincs.
A belváros legszebb részén felvásárolták csókos cimboráival a házakat. Majd dózer. Több, mint tíz éve teli a belváros foghíjtelkekkel.
A "sikeres" villamostender során beszerzendő új villamosok miatt át kell építeni a régi peronokat is, mert az új vilik biza nem igazán egyeznek a többi, régebb óta üzemelő, szabvány magasságú kocsikkal.
A szintén baromira sikeres buszcsere akcióban vásárolt Volvo-nak mondott buszok trébb állapotban vannak, mint a régi, ócska Ikarusok. Volt olyan is, hogy az alíg 3 hónapos busz egy frekventált kereszteződés kellős közepén állt le.
Stadion ugye bukó!
A régi Hódos sportcsarnok mellé felrántották a Főnix sportcsarnokot. A Hódos meg marad úgy, ahogy van. A város átellenes pontján új fedett jégpálya épült. Ahelyett, hogy a Hódost alakították volna át. Feleannyiért.

J.W. Booth 2011.12.07. 03:34:57

Kiskakas marad a szemétdombján, csak azt hiszi néha, hogy küldetése van.

Mindenesetre a "népét" minősíti, hogy több mint 20 éve egy ilyen alacsony kvalitású embert választanak.

Fertőtlenítés a faluban 2011.12.07. 07:26:56

@Kopasz Szuzukis: Mi az, hogy "szabvány magasságú" kocsi? Hol, melyik szabványban van leírva, hogy a padlómagasság 735 mm kell legyen?
Amióta megtörtént a buszos szolgáltatóváltás, azóta a hülyébbnél hülyébb intézkedések sorát hozzák, ami mögött ott az előnytelen szerződés az Inter Tan-Kerrrel. A villamosbeszerzés pedig nevetséges bohózattá vált a véget nem érő járműtenderrel (ami csak véget ért a közelmúltban), ugyanakkor ha valami nagyjából rendben van, az pont a peronok átépítése. A tervezés és kivitelezés minőségérő nem tudok nyilatkozni, de a peronátépítés szükséges, mert az alacsonypadlós kocsikba így lehet tökéletesen egy szintben beszállni. Budapesten is a Combinok érkezésekor emeltek a Nagykörút peronjain.
Itt be is fejezem az okoskodásomat, mert fél óra múlva megy a vonatom Lali király városába :).

röhögő 2011.12.07. 07:35:54

@samer: Hatalmas adósságot csinálva én is virtuóz módon tudok várost fejleszteni, ez nem kunszt. Egyéb sikerei Kósának? Ja a forint bedöntés! El is felejtettem!

bruhahahahihihi 2011.12.07. 07:48:15

SUTTYÓ BUNKÓ KÓSA---el lesz kapva ő is!!!!

pcmci 2011.12.07. 08:35:31

@Doktor Kotász: de te most miről beszélsz? pont az a cél, hogy a kerületekhez szervezzék ki amit csak akarnak (átadhat mean in kétharmad: ami nekünk tetszik az lesz), lóvéval együtt, mert a szubszidiaritás jegyében annyit már megtanultak, hogy helyben a legkönnyebb lopni, mert akkor kevesebb az esély, hogy valaki elkezdi kenegetni a szart (lásd maszop bkv közei ügyei).

Hypofx 2011.12.07. 08:48:49

Kose egy igazi debreceni dücskő sajnos a Fidesz tele van hasonlo emberkekkel last Hazelnok. Ez van ez mar nalunk hagyomany hogy a politikai elit ver parasztok gyulekezete, mszp, jobbik lmb siralmas.

csárli hárper 2011.12.07. 09:00:01

jó írás, emlékeztet azokra a régi szép időkre, amikor Holdrabló egyenesben közvetítette ennek a gumicsizmás tsz-elnök mentalitású kósának az ámokfutásait...

Unionista 2011.12.07. 09:28:50

kósa úgy fog járni, mint demszky.

2011.12.07. 09:36:09

Már ne is haragudj bazdmeg, de ki vagy te, hogy így pampogsz Debrecenről? Jártál már egyáltalán itt? Aki segghülye egy témában, az inkább bölcsen hallgasson. Ráadásul az egész postod nem tartalmaz egy értelmes mondatot sem. Romhalmaznak titulálni Debrecent onnan a "fővárosból" elég szánalomraméltó.

Jöhetnek a trollok.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.12.07. 10:00:13

Nem kell beszarni.
Itt már akkor is város volt, amikor Debrecen helyén még csak szöcskék legeltek.

Ha a buckalakó fidesznyikek szétturkálják, hát majd elfelejtjük őket.

KissGecihuszár 2011.12.07. 10:12:21

Ha szabad (ha nem, akkoris) egy pár gondolatot hozzáfűznék, mint olyan ember, aki az elmúlt években (15 év), évente többször is járt Debiben és viszont tősgyökeres pesti, bocs, Budai. Tehát, arról asszem senkit nem kell meggyőzni, hogy Budapest úgy egy csődtömeg -immáron 20 éve-, ahogy van, azaz a 24 kiskirályság által összetolt szemétdomb mára gyakorlatilag alúlról elrohadt és ezért bármikor beszakadhat. Vegyük végre tudomásúl, hogy ebből a fejőstehénből 20 év alatt jópár 1000-ren? -lehet, hogy többen is?- meggazdagodtak, mely 4 végtaggal történő rablást egyetlen rendszer sem bír el. Sok helyén a világnak van korrupció,de azért nem 20 ujjal markolásznak. És akkor kanyarodjunk át Debire; lehet szídni a Lajcsika által összegründolt NEW DKV-t, de egy tuti,ameddig a Hajdú Volán "szolgáltatott", nos addig ott minden volt, csak normális buszközlekedés nem, ugyanis úgy nézett ki a Debi buszflotta, mint egy cséri telep! Erre sokan mondhatják, hogy "há mér, a BKV flottája már olyan, mint egy igénytelen városszéli autódíler-telep?" De igen és ez nem is jó,sőt kifejezetten tragikus. Lehet itten vitát nyitni a DKV-nál rendszeresített 7700-as Volvo-ról, meg a Civis szoló változatáról, de egyrészt ezt a kocsit igen sok városban használják Ojrópában (csuklós), másrészt mivel sem az Ikarus, sem a Credot gyártó cég, hogy a Nabit már ne is említsem, estébé, tehát egyik honi buszgyártó nem lett volna képes egy DKV-nyi flottát emberi idő alatt legyártani, ezért kellett a valóban nem makulátlan Volvót rendszerbe állítani. Ami azonban a CHF alapú eladósodást illeti, nos ez az időzített bomba gyakorlatilag a honi önkormi szektor nagyrészét érinti, mely persze soványka vigasz a Debi polgárok számára, viszont mivel nagyrészt az mszp-szdsz éra alatt hatalmas sallereket kapott a hazai önkormi szféra, ezért voltak kénytelenek eladósodni, persze a CHF-ban történő eladósításban jó parnerek voltak bizonyos ker bankok,akik egész konkrétan hergelték az önkormikat, hogy kötvényezzenek és azt is lehetőleg EUR-ban, CHF-ben tegyék. Viszont,ami a legfontosabb, hogy egy ennyire vízfejű országban, amilyen a mi kis országunk, nos itt igen nehéz a megyeszékhelyek dolga, ugyanis ugyanannyi a feladat, mint Bp-n, viszont lakossághoz képest nem keletkezik akkora helyiadó bevétel, hogy az szja-ról már ne is beszéljek, hisz valamilyen furcsa együttállás okán ebben a rohadt vízfejben 2x magasabbak az átlagbérek, mint pl Debiben. Szóval, ebben az országban addig nem lesz gazdasági és egyéb fejlődés,ameddig ez a szétlopott, megerőszakolt vízfej a maga hatalmas tehetetlenségével trónol az országon és elszív mindent a VIDÉKTŐL, minden olyant,mely által az is életképessé válhatna!

csoko20 2011.12.07. 10:13:40

@EhesMunkas: "Már ne is haragudj bazdmeg, de ki vagy te, hogy így pampogsz Debrecenről? "

Bezzeg Kósa megmondhatja a tutit! :)
Legyen az városvezetés, közbeszerzés, vagy ft árfolyam;)

EhesMunkas (törölt) 2011.12.07. 10:25:30

@csoko20: Kósáról egy szót nem ejtettem. Debrecenről szólottam.

asz0089 2011.12.07. 10:32:16

Debrecen=
Ótvar állomás, Nyíregyházán európai állomás van. nem létező panelprogram, Nyíregyháza ebben is élen jár. Debrecenben nincsenek padkák. Bárki járjon ott, ez kiütközik. Bokatörő, bicikliseket, babakocsikat, bőröndöket nem kímélő lyukak vannak. A Kassai út és az egész Egyetem Sugárút egy rommá falfirkált, leromlott, mindenféle felújítást nélkülöző élhetetlen környék. A Kassai úton az Egyetem előtt két km-en át, egy poros, össze-vissza tört betontömb, szintén rommá firkálva a falak. Állatkert nincs. Nyíregyházán ez is világszínvonalú. A stadionról ne is beszéljünk. Egész Debrecent az Egyetem tartja életben. Szégyen, hogy ez az ország második legnagyobb városa. A tömegközlekedés a jelenlegi építkezési folyamatok, mellett, alatt, előtt is katasztrofális volt.
De most épül a jó öreg kettes villamos. Amiből Lajos még 20 évre polgármesternek lesz választva, bármi is történjen. Debrecenben még csak látnivaló sincs. De megépítették a Főnixet, ami elszívta a Bujtositól a programokat, meg Modemet. Ennyi.

egerészölyv 2011.12.07. 10:51:51

Újabb "köztársaságpárti" fröcsögés. Újjáéledt a kiütött Dániel?

EhesMunkas (törölt) 2011.12.07. 10:52:40

Mindamellett, hogy Nyíregyen tényleg jól alakulnak a dolgok, és az állomásunk pár évtizeddel régebben épült, mint a tietek, nem kéne ilyen élesen vagdalkózni a dolgokkal. A padkák rendesen kiépítettek, minden kereszteződésben figyelve a biciklisekre/tolókocsisokra. A Kassain lövésem nincs mire gondolsz poros összevissza tört betontömb alatt. Állatkertünk is van, bár nem olyan jól marketingelt mint a nyiregyi. Látnivaló alatt nem tudom mire gondolsz, de a földrajzi adottságai Nyiregynek is pontosan ugyanazok. Viszont épült Kölcsey központ, Templomkert, Fórum, Főnix, Sportuszoda. Mindazonáltal valóban sokat köszönhetünk a felsőoktatásnak, ami ha már így állunk hozzá mérföldekkel magasabb színvonalú, mint az NYF-en. Sűrűbben kéne erre járni, és objektívebben tekinteni a dolgokat. Mi teszi Nyiregyet olyan tökéletessé? Hát semmi.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.07. 11:06:26

@asz0089: "bőröndöket nem kímélő lyukak vannak."
Hát ezért nem kell Debrecenbe menned! Felmész a Budai várba (ahol sok ezer turista fordul meg naponta) és láthatod, hogyan rohad szét az egész.

egerészölyv 2011.12.07. 11:07:47

Jaj, én hülye :))) Írogatok, miközben kitört itt a sajtószabadság :)))

asz0089 2011.12.07. 11:09:47

@EhesMunkas: Kérlek ne nevettesd ki magad. A debreceni városházáról írsz? Menj nyugodtan végig az állomástól a belvároson, vagy akár balról kerülve, át a Tescoig gyalog. A Tesco környéke maga a katasztrófa. Nincs ép padka a közlekedési lámpáknál sem. Egy darab sem!!
Az csak a te problémád, hogy nem tudod mire gondolok. A Kassai házak, amint beérsz a városba. Rommá vannak falfirkálva. Egy katasztrófa. Ahogy a Sugárút is. Én csináltam két percnyi videót róla, amint a Kassais betontömb, de nevezhetném rommá repedezett illetve nem létező járdának, vagy minek is, amint sétafikálok rajta. Azóta, akinek megmutattam, azt hitte, hogy valami falusi járdán sétálok. A volt laktanya résznél. Ami mögött az új egyetemi épültek vannak. És annak falai is rommá vannak falfirkálva. Tudom, most jön az, hogy le kell csukni a graffitiseket. De ettől ezek a falfirkák évtizedek óta ott vannak. A Főnixtől indulva, a benzinkúton át, egészen a Laktanya utca kezdetéig szakaszról van szó. Szintén bokatörés, bőrönd gurításra, biciklizésre és babakocsi gurításra alkalmatlan. Éveken át ezen szórakoztunk az Egyetemre járás idején. Nevetséges. Sűrűbben? Ennél sűrűbben aligha járhatnék. Debrecenben egyébként kukák sincsenek igazából. Volt, hogy a Laktanya utcától el tudtam sétálni úgy az Egyetemig, hogy nem találkoztam egy kukával, amibe egy zsebkendőt beledobhattam volna.
Az NYF egy katasztrófa. Bár a Debreceni Egyetemről is szívesen beszámolnák. A mai magyar felsőoktatásról inkább ne nyissunk vitát. De Nyíregyházán 120 000 ember él, Debrecen meg az ország második legnagyobb városa. Ahol az ember gondolná, hogy történik is valami. Nyíregyházán éppen bicikli út épült, ami szinte az egész város hálózatát befogja. Plusz Nyíregyházán is van egy igen fejlett fürdőközpont. És egy teljesen új rész is épült hozzá.
Debrecenben az önk.képviselő-jelöltek kampánya annyi, hogy kiosztanak pár virágot a lakóknak. És így is lazán megvan az 50-60%. Kb. ilyen motivációval dolgozik a debreceni városvezetés.

high up! 2011.12.07. 11:11:27

@asz0089:

Amit te ótvarnak nevezel Debrecenben apafej, az 40+12 bolsi év hagyatéka. Azok nem adtak pénzt a valódi polgári fejlödésre, ehhez viszonyítva Lajos többet hozott ki, mint az átlag. Ne hazudott itt összevissza, hogy Nyíregyháza mennyivel elörébb van, mert nem igaz, összesen az is csak egy szocreál nulla város.
Debrecen kenterben veri az összes várost a kórházi szolgáltatásokban, majd mutass már nekem egy olyan várost, amelyikben ennyi modernizált és alig várólistás kórház van. Pesten (meg máshol is) már rég megdöglöttél a várólistán, Debrecenben meg ezalatt 3 mütétre is bejutottál.
Jól müködik a színház, a sport meg egyetemi élet, kutatásban központi szerepe van a városnak, elég sok multit telepített be Laja (legutóbb fél tucat kínai céget) a konferencia és fürdöturizmust is bevezette, a virágkarneválok világ színvonalúak- apafej, ez is mind a város pénzéböl valósul meg!
Mutass már még egy magyar várost, amelyik arányaiban ennyi életszínvonalat tud megajánlani lakosainak. Aligha fogsz sokat találni.

A CHF hitelfevételbe meg igenis a maszop-libsi kormány hajszolta bele az önkormányzatokat, mert pénzügyileg ellehetetlenítették öket. Nyilván, hogy minden lehetöséget megragadott mindenki az olcsóbb finanszírozásra.
Másrészt okostóni, CHF tekintetében az ország egységesen volt lúzer (kormánytagok, háztartások, vállalatok, állami szervek), úgyhogy mellétrafáltál a lejáratási kísérleteddel.

papugaja 2011.12.07. 11:40:52

A póráz másik végéért meg kell majd küzdenie. De nem akárkikkel ám, Lázár Jani is oda vágy.

Alterix 2011.12.07. 12:56:55

@papugaja: Nem is tudom melyik a szimpibb! Mr. 20% vagy Mr. 18 millió költségtérítés?

Mad Mind 2011.12.07. 12:57:38

@high up!:
Érdekes én meg tudtam oldani az életem CHF hitel nélkül. Most meg fizethetem az ilyen megmondóemberek hitelét is.
Egy önkormányzatnál állítólag van pénzügyi osztály. Ha azok nem tudták mi a CHf hitel, akkor ki kell rúgni mindet, de gyanakszom, hogy csak a felsővezetés dönt ilyen dolgokról. Mindegy Kósa is bekaphatja, a forint bedöntéséért.

kissiú 2011.12.07. 12:58:22

Már bocsánat, de fentebb több időszak is elhangzott Lali uralkodásával kapcsolatban. Helyesen: 1998 óta van hatalmon, előtte 8 évig Hevessy volt (már nem él).

Egyébként a posztnak semmi köze Debrecen dicsőítéséhez vagy ócsárlásához (Kósát ekézi), nem tudom miért kell itt a hozzászólások közt elővenni a Bp-vidék, hurkások-tirpákok, spektrumosok-commodoreosok stb ellentéteket.

EhesMunkas (törölt) 2011.12.07. 13:37:49

@asz0089: Úgy néz ki nem én nevettetem ki magam kettőnk közül. A hírhedt nyiregyi bicikliútról meg inkább ne beszéljünk, az okos városvezetés ráépítette a telefonfülkéktől a fákig és a villanypóznákig mindenre. Tehát az minden, csak nem bicikliút. Amiről te beszélsz, az a legkevésbé sem a belváros, hanem igencsak kinti rész. Hogy milyen is Nyiregyen a "külváros"? A falu erre a megfelelő magyar szó. Ott meg aztán rengeteg kuka van... Bár ha jól látom te a városba sose jöttél be, mert a 4es úton közlekedsz odavissza, mert másról nem szól a fáma, csak a kassairól. Ha pedig úgy látod, hogy itt nem történik semmi, az megintcsak a te tájékozatlanságod bizonyítja. Épp az előző hozzászólásomban (és high up! hozzászólásában) soroltunk fel párat, ami koránt sem volt teljeskörű. Jössz itt az élményfürdővel... Aquaticum mond valamit? És így van, az állomásunk környéke nem épp világszínvonalú, de ahogy azt mások is jelezték, erről nem az elmúlt időszak tehet, korábbiak hagyatéka. A városban pedig jelenleg is rengeteg felújítási munkálat zajlik. De persze ez mind azért van, mert itt semmi nem történik. Főterünkön jártál már? ...

asz0089 2011.12.07. 14:00:26

A Főtér. :))
Igen, kb. ennyit mutogat Debrecen. De a fentebbi hozzászólásaimban erről is írok. Azt látom nem sikerült elolvasni. De érdemben sem sikerült reagálni Debrecen egy sor fogyatékosságára. Nyíregyháza külső részei is szegényesek, de ezt Debrecen is bőven elmondhatja magáról.
A bicikliút valóban göröngyös módon valósult meg. Mára azonban sem fa, sem telefonfülke, sem semmi más nincs útban. És tényleg az egész városban lehet közlekedni kerékpárral, ami egy hatalmas érték.
Ha a Kassai meg az Egyetem Sugárút is féloldali eleme Debrecennek, akkor szomorú vagyok.
Egyébiránt a nyíregyházi színházba többen járnak, mint a debrecenibe. Ez elnézve a lakosok számát, durva. Plusz Nyíregyházán kerül megrendezésre a Vidor fesztivál is, ami szintén nem egy kis dolog. Én nem védem Nyíregyházát, mert semmi közöm ezekhez a dolgokhoz. Csak látom, amit látok. És ahhoz képest, hogy Debrecen az ország második legnagyobb városa, gyakorlatilag egy katasztrófa. Mert az, hogy egy 1,5 milliós, különböző vezetés, kerületek alatt álló Budapest olyan, amilyen, azt még megértem. Vagy a nem túl fényes adottságokkal rendelkező Miskolc. De Debrecen esetében ez szégyen. Az egyéni önkormányzati képviselők pedig továbbra sem motiváltak, hiszen bármi is történjen, akkor is nyernek. Így az emberek saját lakókörnyezetének egyszerű dolgai miatt sem lázadnak fel. Lásd: a fentebb felsoroltak, amik továbbra is ajánlok megtekintésre.
Az is látszik, hogy amennyiben Nyíregyházán, vagy Miskolcon, akár egyszer az életben bajnok lenne a csapat, még a lelátókon kívül is csüngnének az emberek. A Lokinak ehhez X bajnoki cím sem volt elég, mert 4-5 ezer embertől nincs több a meccseken. A kosárlabdát pedig közben sikerült szétverni. Pedig ott volt, hogy -a focihoz nem mérhető rajongói bázis- 1500-2000 ember is kiment a Vadkakasok meccseire.
Debrecen miután régióközpont lett, egyértelműen egy sor kérdésben élvez prioritás. A kórháza valóban kiemelkedőbb, mint Nyíregyházáé, de ez evidens, hiszen egy nagyobb bázisról beszélünk. De a magyar egészségügy átlagos helyzetében, pont, mint az oktatásban, komoly javulásról nem beszélhetünk.
www.gfk.hu/imperia/md/content/gfk_hungaria/pdf/press_2011/press_hun/press_2011_10_27.pdf De összességében a régiók elmaradottsága még mindig borzasztóan látványos és ezzel ezek a megyeszékhelyek sem tudnak mit kezdeni.

dedalon74 2011.12.07. 14:22:27

Tetszik ez a tirpák feldemhedés, azért azt tegyük már hozzá, hogy 8 évig ellenszélben p*sált a Fidesz bástyája, azaz Cívishon. Persze vannak itt problémák(hol nincsenek?), jelenleg a koncepciótlanság a legnagyobb baj.
Az se tett túl jót a fejlesztéseknek, hogy 4 éve válságban fetreng az ország. Nyíregy meg egy kisuvickolt falu, nem több.

becsoccsent 2011.12.07. 16:47:09

@high up!: ja, tenyleg. a klinika is kurvajo, ahogy mondod. biztos azert panikolnak az apolonok, hogy vajon hova a faszba rakjak a szulni keszulo kismamakat, mert nincs hely. persze ez csak 3, 2, 1 napja es ma volt, az ev osszes tobbi napjan minden popec.

a kozlekedes is nagyon fasza, tenyleg. csak arra vigyazz, hogy nehogy a kosa-ter 200m-es korzeten kivul kerulj. kiveve talan a kadosat. azt jol megcsinaltak, van fekvorendor is. biciklivel se jarj, mert nincs hol. autoval se, mert nem tudsz, mivel az a kibaszott foteret kellett megcsinalni a kozlekedes helyett. mert az szep. be is szopta a sok paraszt.
ja, es tomegkozlekedessel meg vegkepp ne, mert telen futes nincs, nyaron hutes, az ajtok nem nyilnak, es a jelzok is rosszak. gyalog mehetsz. csak ne telen, mert akkor nincs penz tisztitani.
de mondok jot is, a szajbabaszott takaritogep folyton lalika fele jarkal. tudod, mit csinal? szetszorja a szemetet meg a csikkeket. zsenialis.

a szolgaltatokrol is lehetne meselgetni, persze nyilvanosan sosem fog kiderulni semmi.

a mr. 20%-ot konkretan kivitelezoktol is hallottam, tobb forrasbol. de ez sem mostani sztori, regota nem 10%-ot ker.

toljad csak a suket dumat, biztos elhiszik, akik nem ott elnek...

high up! 2011.12.07. 17:22:51

@becsoccsent:

Te beteg vagy de nagyon. A debreceni klinikák az ország legjobb klinikái, cakk-pakk! Ha nem tetszik, akkor húzzál át egy másik megyébe. Lefogadom bármibe, hogy másnap már térden csúszva fogsz visszakéredzkedni Lajához.

A fütetlen villamosokkal stb meg hasonló demagóg dumákkal ne gyere már, mikor kapott a vidék annyi pénzt, hogy rögtön Bécs váljon belöle? Vakker, Budapesten talán fütöttek a villamosok?
Na meg persze demagógkám, persze hogy mindene rossz egy Debreceni villamosnak, persze. De csak azért mert Kósa a polgármester. Lefogadom, ha gyurcsány lenne a pm, akkor arról írnál ódákat, hogy a villamosok másodpercre pontosak és a fel és leszállók gondolataira nyílnak.

Mondom beteg vagy te, Kósafóbiás. Nyomjad csak az elmebeteg, mindent besározni akaró dumádat, csak magadat állítod ki hülyének. Ugyanis lerí rólad, hogy semmit nem tudsz, csak hazudozol.

becsoccsent 2011.12.07. 17:58:03

@high up!: meghajlok az ERVEID elott :D

en konkretumokat irtam. te nem.

vagy beszelgessunk a kerekestelepi furdorol? fingod sincs, mirol beszelek, mi?

azt meg el kellene mar felejteni, hogy aki nem kosaval meg a fidesszel van, az gyurcsanyista. meg a vegen igazatok lesz. es az egyikonk sem szeretne.

ugyhogy akkor szolj hozza, ha kihuztad a szaros fejed kosa seggebol. ha meg csak ilyeneket tudsz irni, mint fentebb, akkor inkabb egyaltalan ne.

high up! 2011.12.07. 19:12:50

@becsoccsent:

Semmi konkrétumot nem írtál, viszont a jól ismert bolsi lejáratási technikát bemutattad. Laja nem hibátlan, csak veletek az a baj, hogy ti nem a bizonyítható tényekre mentek rá, hanem inkább mindenröl hazudtok, mert az úgy szerintetek mégis csak fajsúlyosabb.
Hát ez ma már nem megy (igaz ment majd 60 évig), a pártod ezért áll kihalásra.
Ja bocsi, de aki bolsi módszereket alkalmaz, arról nem fogom feltételezni, hogy pl független LMP-és. Vagy hasonló.

high up! 2011.12.07. 19:13:34

@becsoccsent:

Ja, és konkrétan NULLA várost soroltál fel, ahol jobb a klinikai szolgáltatás, egyetemi élet, sikeresebb a sport élet, stb, stb, mint Debrecenben. Szóval eftárs, az üres hazudozásaidra magad hozod a bizonyítékot.

Kopasz Szuzukis 2011.12.08. 03:36:53

@KissGecihuszár: Na, az összegrundolt "Nyú Dékávé" is 1 kalapfosch! Nemcsak én mondom, hanem a buszsofőrök is. Ami a menetrendet illeti, hát az katasztrofálisabb, mint a HáVolán idején volt. Akkor legalább 1-1 trágyatelepet beállítottak a kieső járatok helyére. Mostanában semmi ilyesmi nem érhető tetten. Viszont egyre több a kiesés. Reggelente a nem frekventált vonalakon akár 2-3 járat is kimarad egymás után.

@high up!: bejutottál. Ha köhögted a 100 mátyást, vagy az 5 Deákferit. Szigorúan előre. Cserébe a két, nem debreceni eü-centrumot gondosan szétkefélték. Persze nemcsak a fityiszesek. De ők is könyékig benne voltak. Így egy durva szavuk sem lehet fletóékra. Ugyanolyan senkiháziak.

Városi úthálózat katasztrófa. Debrecenben már nyáron is kátyúsodnak az utak. Nincs egy ép útszakasz sem. A "tenderezett" útfelújítások eredménye sem bírja ki egy évig. Miért? Mert a jatt fejében olcsójánosok lapátolnak valamit a gödrökbe, és lenyelik a lét.

becsoccsent 2011.12.08. 14:01:28

@high up!: en konkretumokat irtam, csak te nem erted. igy azt hiszem, nem nagyon van ertelme a vitanknak :)
süti beállítások módosítása